Kultura

Utorak, 12.06.2012.

13:30

Mladenović: Grad se pita o smeni

Direktor "Ateljea 212" Kokan Mladenović izjavio je da u upravi kuće postoji maksimalna volja da se svi problemi kreativno reše, a da je odluka o zahtevu dela glumaca za njegovu smenu na skupštini grada kao osnivaču tog pozorišta.

Izvor: Tanjug

Default images

Mladenović je povodom zahteva dela glumačkog ansambla za njegovu smenu na konferenciji za novinare rekao da "neće sebi dozvoliti da u značajnoj instituciji kulture grada Beograda kao što je "Atelje 212" odgovara na pismo koje sadrži lične uvrede i klevete bez ijednog argumenta i konkretnog podatka".

On je, međutim, naglasio da je i dalje otvoren za sve konstruktivne predloge.

Za tri godine koliko sam direktor nijedan glumac nije sankcionisan mada se deo njih ponaša kao slobodni umetnici a primaju plate stalno zaposlenih, rekao je Mladenović.

On je rekao da je u tom period zbog prijavljenog odsustva radi snimanja ili igranja u drugim pozorištima izgubljeno 1.780 radnih dana a glumci su vratili 28 uloga.

To uslovno znači štetu veću od pet miliona dinara, zbog neplaniranih troškova produkcije, napomenuo je Mladenović.

I pored toga, istakao je on , "Atelje 212" je napravio odlične rezultate sa 1,590 izvedenih predstava i 77 nagrada na festivalima u ove tri godine.

Što se tiče kontroverzne predstave "Zoran Đinđić", on je rekao da je četvoro od pet članova Upravnog odbora gledalo generalnu probu i odlučilo da predsatva izadje pred javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: