Kultura

Petak, 29.04.2011.

18:51

Žene vladaju pop scenom

Pevačica Katy Perry trenutno se nalazi na prvom mestu liste najboljih pop izvođača koju organizuje magazin New Musical Express, a od prvih deset pozicija, samo jedna pripada muškom izvođaču, "kralju popa" Michaelu Jacksonu.

Izvor: B92

Default images

Dosadašnjim glasanjem fanova, Perry se našla na prvom mestu, sa prosečnom ocenom 7,82 i tako iza sebe ostavila Madonnu na drugom mestu (7,56), dok treću poziciju zauzima Lady Gaga (7,53).

Na četvrtom mestu trenutno se nalazi Britney Spears (7,28), a slede je Cher (6,86) i Cyndi Lauper (6,86), dok sedmo mesto pripada Michaelu Jacksonu i njegovom bendu „The Jackson Five“ koje su posetioci ocenili sa 6,71.

Listu deset najboljih zatvaraju tri pevačice: Pink (6,1), Shakira (5,75) i Kylie Minogue (5,21).

Dominaciju pevačica potvrđuje i podatak da su se u dvadeset najboljih našli još samo dva muzičara, Prince na šesnaestom i Elton John na dvadesetom mestu.

Inspirisana ženama u muzici, nevezano sa ovim izborom, u Klivlendu će 13. maja biti otvorena još jedna neobična izložba. Postavka o ženama koje su prodrmale rokenrol scenu biće otvorena u čuvenom muzeju „The Rock and Roll Hall of Fame“.

Rezultate glasanja magazin New Musical Express objaviće u maju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: