Kultura

Petak, 28.01.2011.

11:58

"Srpska nedelja" u Engleskoj

Srpski siti klub organizovaće od 29. januara do 9. februara, treći put, niz kulturnih dešavanja u Londonu, Kembridžu i Oksfordu, kako bi predstavio srpsku kulturu u Velikoj Britaniji.

Izvor: Tanjug

Default images

Program "Srpske nedelje", kako je najavio Srpski siti klub sa sedištem u Londonu, obuhvatiće pozorišne predstave, projekcije filmova, izložbe, književne večeri, koncerte, a organizuje se u koordinaciji sa Srpskim društvom i Srpskim savetom Velike Britanje, uz podršku ambasade Srbije u Londonu.

Britanska publika će biti u prilici da pogleda film "Besa" Srđana Karanovića, kao i film "Šišanje" Stevana Filipovića, koji će biti prikazan u Britanskom parlamentu i "St. Anthony's" koledžu.

Biće izvedena i predstava "Čovek čoveku", koju je priredila dramska umetnica Rada Đuričin, u produkciji Niš Art Fondacije.

Đuričin i Vjera Mujović interpretiraju priče velikana srpske književnosti Bore Stankovića, Ive Andrića, Branka Ćopića, Isidore Sekulić, Milovana Danojlića i Mome Kapora.

Najavljeno je i književno popodne sa Radmilom Milentijević, autorkom knjige "Mileva Marić Ajnštajn-život sa Alebertom Ajnštajnom", zatim izložba skulptura Jove Petijevića i slika i ikona Marijane Mihajlović Grubač. Biće organizovan i džez i koncert tradicionalne srpske muzike.



Srpski siti klub je nezavisna organizacija osnovana sa idejom da podrži interese zajednice srpskih profesionalaca u Londonu i obezbedi mrežu kontakata svim Srbima koji žele da započnu karijeru u Londonu, a u poslednjih nekoliko godina, i onima koji žele da se vrate u Srbiju.

Osnovalo ga je krajem devedesetih godina nekoliko srpskih entuzijasta zaposlenih u londonskim finansijskim institucijama, a danas obuhvata više od 1.000 članova.

Srpsko društvo i Srpski savet Velike Britanije su godinama vodeće organizacije srpske dijaspore u Velikoj Britaniji, sa nekoliko hiljada članova koncentrisanih u Londonu, ali i u drugim gradovima, kao što su Oksford, Kembridž i Reding.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: