Nova vest
Fudbal 9

15.6.2024.

23:18

"Nemamo pravo da krijemo – ovo je kolektivni podbačaj Hrvatske"

Fudbaleri Hrvatske ubedljivo su poraženi na otvaranju grupne faze EURO.

Izvor: Index.hr

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je u Berlinu selekciju Hrvatske sa 3:0, u utakmici prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Bolni poraz akteulnim osvajači bronze sa prethodnog Mundijala u Kataru priredili su golobima Alvaro Morata u 29, Fabijan Ruis u 32. i Dani Karvahal u drugom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Mediji u Hrvatskoj bili su prilično kritički nastrojeni posle poraza u Berlinu, a Index.hr u autorskom tekstu Roberta Špehara, navodi da je to bio kolektivni podbačaj Hrvatske.

"Mislim da smo svi sve videli i da smo svi svesni što smo gledali. Nismo bili dobri, nismo bili pravi. Jako slab dan, jako loša igra, ali nemamo pravo ni paničiti ni sad početi pljuvati po Daliću i reprezentaciji. Sve i dalje imamo u svojim rukama i nogama. No, jednako tako, nemamo pravo ni skrivati da ovo nije bilo dobro.", stoji u tekstu.

"Podbacili smo. Bio je to kolektivni podbačaj čitave ekipe Jedino su navijači oduševili. Španci su dobra ekipa, kvalitetna, ali ništa više od toga. Nisu nikakav svemirski brod, pa da je normalno da nas napraše sa tri gola u prvih 45 minuta", dodaje se.

U nastavku se navodi da svi u Hrvatskoj treba da se pogledaju u ogledalo.

"Nismo bili dobri u fazi obrane, stajali smo daleko od igrača, bili smo bez agresije i prespori. U napadu je pak nedostajalo odlučnosti. Treba da se pogledamo u ogledalo i priznamo da ovo nije valjalo i da više od teškog poraza nismo ni zaslužili".

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

15 h

Novo Sport Video Menu