Nedelja, 14.12.2014.

12:21

Deca rado odlaze u pozorište

Najmlađi Beograđani rado idu u pozorište, kako sa drugarima iz škole, tako i sa roditeljima, kojima cena karte ponekad predstavlja preveliki trošak uprkos relativno pristupačnoj ceni.

Izvor: Tanjug

Default images

To potvrđuju i u pozorištu "Boško Buha". Direktor marketinga u toj pozorišnoj kući Marija Pavlović navela je za Tanjug da roditelji rado dovode decu ali se ipak malo žale na cenu ulaznice, koja je za pojedinačne 600, a 420 dinara za grupne posete.

Pavlović je ukazala da su radni dani "rezervisani", pre svega, za grupne posete, dok vikendom u pozorište decu dovode roditelji.

Roditelji obično kažu da su naše predstave mnogo bolje, a malo skuplje od ostalih, dodala je ona. Na repertoaru pozorišta "Boško Buha" su sada novogodišnje predstave, kao i delo "Magareće godine".

U pozorište lutaka "Pinokio" roditelji mogu da dovedu mališane već od dve godine.

Organizator u tom pozorištu Dana Pavlović, rekla je Tanjugu da su redovnoj publici "namenjeni" vikendi, kao i da roditelji decu češće dovode kada su loši vremenski uslovi.

Popunjenost je, kako je dodala, oko 80 odsto, a sala u zgradi bivšeg bioskopa "Jugoslavija" na Novom Beogradu, koju ovo pozorište sada koristi, bolja je i lepša od prethodne.

Predstave su namenjene deci do 15 godina, a cena karte je 400 dinara. Za kupovinu putem mejla publika dobija popust od 10 odsto.

Na repertoaru ovog pozorišta su bajke poput "Aladinove čarobne lampe", "Pepeljuge", "Lepotice i zveri", zatim i predstave "Čudni psić" i "Čardak ni na nebu ni zemlji".

U malom pozorištu "Duško Radović" predstave su namenjene deci starijoj od tri godine.

Prema rečima Jelene Gavrić koja je u toj pozorišnoj kući zadužena za odnose sa javnošću, cena karte je 500 dinara i roditeljima je to uvek puno, ali se ipak ne žale i mališane rado dovode u pozorište.

U većini pozorišta za decu cena se duže nije menjala. U ovom pozorištu mališani mogu pogledati predstave "Noć u Merlinovom zamku", "Alisa u zemlji čuda", "Lažeš Melita", "Pinokio i Deda Mraz", kao i "Tri praseta" koja su nedavno premijerno izvedena.

foto: flickr.com/Parker Knight

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: