Sreda, 06.01.2010.

09:53

Najuži izbor za NIN-ovu nagradu

Žiri kritike NIN-a saopštio je nazive osam romana koji su ušli u najuži izbor za uglednu nagradu tog nedeljnika.

Izvor: Beta

Default images

Na sastanku žirija odabrani su: ,,Prsti ludih očiju" Rajka Vasića, ,,Tri slike pobede" Zvonka Karanovića, ,,Ljetopis vječnosti" Žarka Komanina, ,,Glasovi u vetru" Grozdane Olujić, ,,Taoci" Sandre Petrušić, ,,A ako umre pre nego što se probudi,, Đorđa Pisareva,
,,Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića (na fotografiji) i ,,Park kamen
maćado" Mirjane Urošević.

Ovogodišnji NIN-ov žiri kritike sačinjavaju Milan Vlajčić, Aleksandar Ilić, Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Mladen Šukalo.

Kako se u saopštenju navodi, žiri je razmotrio i 10 knjiga koje su pristigle do poslednjeg dana 2009. godine i izdvojio za širi izbor roman Mirjane Mitrović ,,Mesečari iz Marguma".

U najširoj konkurenciji za nagradu bila su 133 dela.

Odluka o najboljem romanu godine prema NIN-ovom izboru biće saopštena u podne 15. januara, neposredno po završnom sastanku žirija, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: