Četvrtak, 26.11.2009.

09:24

Nova nagrada “Princu od papira“

Film “Princ od papira“, reditelja Marka Kostića, osvojio je Grand Prix za najbolje ostvarenje na međunarodnom festivalu dečijeg filma „Galicija“, koji je održan u Krakovu i više gradova južne Poljske.

Izvor: B92

Default images

Ovo je dvanaesta nagrada za ovaj film, po scenariju Vladislave Vojnović a u produkciji Luks filma.

”Princ od papira” se do sada našao u zvaničnim selekcijama 46 svetskih festivala.

U isto vreme, Kostićev kratki dokumentarni film “Građanin ker”, takođe u produkciji Luks filma, prikazan je sa uspehom na rimskom festivalu mediteranskog filma (Medfilm), koji je jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Italiji. Film je prikazan u dokumentarnoj selekciji “Open eyes award”, sačinjenoj mahom od dugometražnih filmova.

“Građanin ker” premijerno je prikazan na 54. Festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu, a potom je obišao oko petnaest međunarodnih festivala, od Evropskog festivala kratkog filma u Peskari, preko „Balkan Snapshots“ u Amsterdamu do Briselskog međunarodnog filmskog festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: