Sreda, 06.05.2015.

19:39

Prvi hotel sa 5* za džihadiste ID

Prvi hotel sa pet zvezdica za džihadiste Islamske države otvoren je u Mosulu, a od drugih hotela se razlikuje po tome što nema bar.

Izvor: B92

Default images
Foto: ID

S obzirom da bojno polje nije mnogo komforno, ekstremisti su odlučili da na osvojenom području otvore i jedan ovakav objekat.

Ninava Internešnal hotel je bio jedan od najluksuznijih hotela u Iraku, ali će sada u njegove 262 sobe boraviti ekstremisti terorističke grupe i oni koji podržavaju ID.

Posmatran iz daleka, ovaj hotel izgleda kao i svi drugi, ali kada se priđe bliže primetne su mnogobrojne zastave ID koje "krase" prostor oko hotela.

Hotel džihadista ima bazen, teniske terene i teretanu za one koji žele da ostanu u formi tokom boravka.

Hotel se promoviše na Tviteru, a na otvaranju 1. maja, kako se navodi, muslimani su mogli da borave besplatno.

Otvaranju su prisustvovali nenaoružani muškarci i žene odevene u skladu sa strogim pravilima Islamske države. Koka-kola je zamenila šampanjac, a voda vino, jer je alkohol strogo zabranjen u hotelu.

Nader Hašemi, profesor Univerziteta u Denveru smatra da je ovo znak da džihadisti planiraju da ostanu u Mosulu.

“Mislim da je ovim poslata upozoravajuća poruka svetu koja glasi: Islamska država nije prolazni fenomen. Ukoliko želite da je posetite, dođite u naš hotel, povedite i porodicu i lepo se provedite”, navodi on za Raša tudej i dodaje da je sve to samo jedan deo propagande.

Otvaranje hotela je poslednji u nizu poteza kojim ID pokušava da predstavi da se život normalno odvija u područjima koja drže pod kontrolom u Iraku i Siriji. Džihadisti su u aprilu objavili da je u opticaju novi izvod iz matične knjige rođenih za svu novorođenu decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: