Sreda, 03.09.2014.

13:01

Agroživ: Pozlilo radniku

Deo radnika kompanije "Agroživ" u stečaju i danas štrajkuje gladju, a sindikat "Nezavisnost" je objavio da je jednom od njih pozlilo.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi, taj radnik je prevezen u Urgentni centar u Zrenjaninu. Radnici "Agroživa" od juče štrajkuju u zgradi Opštine Zrenjanin, a neki štrajkuju gladju zbog toga što je istekao rok da im vlasti odgovore na pitanja o tome kada će dobiti plate, šta je sa socijalnim programom i statusom radnika.

Štrajkače je jutros posetio načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan koji ih je zamolio da prekinu štrajk gladju.

Šijan je rekao da će danas posetiti nadležna ministarstva u Beogradu i preneti im zahteve štrajkača, i da će pokušati da utiče da se ubrza rešavanje problema status tih radnika.

Novi sastanak sa štrajkačima je zakazan za sutra i tada će, kako je dogovoreno, štrajkači biti upoznati sa rezultatima sastanaka načelnika Šijana.

Radnici su u štrajku od 19. maja.

Vlasnik "Agroživa" je preduzeće "Srbijagas", a u medjuvremenu je Kompanija BG Mibras iz Beograda kupila deo kapaciteta "Agroživa" u stečaju i započela proizvodnju i preradu živinskog mesa pogonima u Žitištu.

U pogonima je angažovano 100 do 150 radnika "Agroživa", uz još stotinak ljudi koji su bili na evidenciji Službe za zapošljavanje, a sudbina oko 800 zaposenih je neizvesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: