Četvrtak, 20.03.2014.

15:29

Ugljanin-Ljajić:Ko bi s kim u vladu

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin očekuje poziv SNS u vladu, dok lider SDPS Rasim Ljajić poručuje da neće u vladu sa Ugljaninom.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ako on (Ugljanin) ostaje pri svojoj izjavi, ostajem i ja pri svom stavu. Više ne želim o tome da razgovaram, niti da pravim političku priču", kratko je Tanjugu rekao Ljajić.

Ugljanin, pak, u izjavi Tanjugu kaže da "kao čovek i političar" nema ništa protiv Ljajića, ali ipak ostaje pri stavu da lider SDPS "treba da se obračuna sa ljudima koji su počinili zločine u njegovo ime".

"Da bismo imali pravnu sigurnost, moramo da rasvetlimo političko nasilje i politička ubistva, sva nerasvetljena ubistva u zemlji, a posebno u Sandzaku", rekao je Ugljanin i naglasio da političari moraju strogo da vode računa šta drugi ljudi rade u njihovo ime.

Povodom Ljajićeve izjave da ne želi sa njim u vladu, Ugljanin kaže da je za to "čuo od drugih".

Tvrdi da se u ovom trenutku bavi konkretnim stvarima i da je ključ političkog rada njegove stranke pravna sigurnost i evropska budućnost.

"Ono što Aleksandar Vučić radi u čitavoj Srbiji - vraća ljudima poverenje u državu i pravnu sigurnost - treba da se uradi i u Sandžaku i ja očekujem i Ljajićevu podršku za to", rekao je Ugljanin.

On je ponovio da sud treba da radi svoj posao i dodao da i SDA Sandžaka, u cilju vraćanja poverenja građana tog dela Srbije u državu, pokušava da radi svoj.

Ugljanin je naveo i da je i na izborima 16. marta u Sandžaku bilo zastrašivanja i pretnji koje su rezultirale odnošenjem kutija sa biračkog mesta u Muru, navodeći da su to uradile "Ljajićeve pristalice u ime Aleksandra Vučića".

"Mi smo dali do znanja da to nije dobro i mislim da ćemo naći način da se to zaustavi. Ne može niko više da zavodi teror i strahovladu u Sandžaku ni u čije ime, hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore", rekao je Ugljanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: