Sreda, 19.02.2014.

18:56

Proglašene liste NDS i SDA Sandžaka

Republička izborna komisija (RIK) proglasila liste kandidata za poslanike Nove demokratske stranke Borisa Tadića i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Izvor: Beta

Default images

RIK je sa Službenim glasnikom zaključio ugovor vredan 44,9 miliona dinara o štampanju glasačkih listića i drugog izbornog materijala, a ugovor su potpisali zamenica predsednika RIK-a Tamara Stojčević i zamenik direktora Službenog glasnika Zoran Balinovac.

Pun naziv liste Tadićeve stranke je "Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VDMK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma".

Tadić nije na listi 250 kandidata za poslanike, a prvi je Miodrag Rakić, drugi je predsednik LSV Nenad Čanak, a na sedmom mestu je lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, dok je Snežana Malović na devetom mestu, a 19. na listi je Slobodan Homen.

RIK je utvrdio da je ta koalicija podnela 27.853 potpisa podrške građana, od kojih je 26.130 pravno valjano, a za proglašenje liste potrebno je 10.000 potpisa.

Na prvom mestu na listi od ukupno 32 kandidata "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", koja je proglašena kao lista nacionalnih manjina, nalazi se sadašnji ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, a slede Enis Imamović i Sabina Dazdarević.

Ugljaninova stranka podnela je 11.461 potpis podrške, od kojih 10.224 važeća.

RIK je na današnjoj sednici odobrio posmatračima OEBS-a da prate rad radnih tela te komisije.

Vanredni parlamentarni izbori zakazani su za 16. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: