Ponedeljak, 23.12.2013.

10:34

Rusija poslala kamione u Siriju

Rusija je poslala 25 oklopnih kamiona i 50 drugih vozila u Siriju radi tranporta toksičnog materijala koji bi trebalo da bude uništen.

Izvor: Tanjug

Default images

Podsetimo, taj materijal trebalo bi da bude uništen u skladu s međunarodnim sporazumom o uništenju sirijskog hemijskog arsenala.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je u izveštaju predsedniku Rusije naveo da su ruski avioni isporučili 50 kamiona "Kamaz" i 25 oklopnih kamiona "Ural" u sirijski lučki grad Latakiju prošle sedmice zajednos sa drugom opremom, prenela je agencija Rojters.

Režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada prijavio je 1.300 tona hemijskog oružja Organizaciji za zabranu hemijskog oružja, koja je ove godine osvojila Nobelovu nagradu za mir.

Prema vremenskom rasporedu usaglašenom sa SAD i Rusijom, Damask ima rok do 31. decembra da se reši najtoksičnijih hemikalija, a celokupan sirijski hemijski arsenal mora biti uništen do polovine 2014. godine.

Ovim sporazumom su sprečeni raketni napadi kojim su SAD pretile nakon što je na stotine ljudi ubijeno u predgradju Damaska 21. avgusta, u najgorem napadu otrovnim gasom posle četvrt veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: