Četvrtak, 12.09.2013.

16:37

DSS za smenu Đilasa, ali...

Predsedništvo DSS odlučilo da odbornici te stranke učestvuju u smenjivanju gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Izvor: Beta

Default images

Predsedništvo, međutim, navodi da to ne znači i da će ući u novu beogradsku vlast sa SNS i SPS.

"Stav DSS o smeni Đilasa je dobro poznat i obrazložen građanima. Ostaje da se vidi da li će SNS i SPS zaista pristupiti smeni Đilasa."

"Odluka DSS da se smeni Đilas ne znači da je DSS istovremeno i za koaliciju sa SNS i SPS u Beogradu. O tome će se Predsedništvo DSS izjasniti onog trenutka kada Đilas bude smenjen", navodi se u saopštenju stranke.

Dodaje se da je odluka o smenjivanju gradonačelnika principijelna, jer na tome DSS insistira od 2008. godine.

"Razlozi za smenu Đilasa su godinama očigledni i oni se odnose kako na višegodišnju brutalnu kontrolu medija od strane Đilasa, pa sve do izgradnje mosta za novac od kojeg je moglo da se napravi pet mostova u Beogradu", navodi se u saopštenju.

SPS i SNS ne mogu da smene Đilasa bez glasova odbornika DSS. SPS je u koaliciji sa DS u Beogradu, dok su SNS i DSS u opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: