Četvrtak, 11.07.2013.

07:02

Stefanović i Krivokapić o saradnji

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poručili su da dve zemlje treba da nastave regionalnu saradnju.

Izvor: Tanjug

Default images

Oni navode da bi dve zemlje trebalo i da razmenjuju iskustva na međuparlamenatrnom planu, a pre svega u kontekstu evrointegracija.

Stefanović se, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, založio za sadržajnu i efektivnu međuparlametarnu saradnju, pre svega kroz razmenu iskustava i neposrednu saradnju radnih tela dva parlamenta, ali i za nastavak intenzivne saradnje u međunarodnim organizacijama.

Predsednik srpskog parlamenta izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se radi o prvom, zvaničnom bilateralnom susretu, iako je na marginama multilateralnih sastanaka do sada bilo više.

On je upoznao sagovornika sa aktivnostima u reformi kako bi Narodna skupština dala pun doprinos evropskim integracijama.
Foto: Tanjug
Kao važnu dimenziju parlamentarnog rada naglasio je otvorenost rada za javnost i posebno kroz medijsku pokrivenost, navodi se u saopštenju.

Takođe je naglasio značaj unapređenja ekonomske saradnje, a naročito kroz eventualnu zajedničku turističku ponudu i u tom kontekstu podvukao dalje unapređenje infrastrukture.

Stefanović je čestitao izbor Ranka Krivokapića za Predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Krivokapić se zahvalio na čestitkama na izboru na funkciju predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, posebno na podršci delegacije Narodne skupštine Srbije i podvukao značaj regionalne saradnje na multilateralnom planu.
Foto: Tanjug
On je obavestio Stefanovića o aktivnostima parlamenta Crne Gore u pogledu jačanja nadzorne funkcije kroz parlamentarna slušanja i posebna radna tela i posebno naglasio važnost usvajanja Zakona o parlamentarnoj istrazi, kao i razvoj drugih parlamentarnih mehanizama u korist građana i opšte javnosti.

Takođe se snažno založio za negovanje parlamentarizma i kulture dijaloga, radi stvaranja ujednačenog pristupa ključnim političkim pitanjima, ističe se u saopštenju.

Krivokapić se saglasio i sa značajem razmene iskustava na međuparlamentarnom planu, pre svega u kontekstu evrointegracija, kao i sa značajem unapređenja saradnje na planu turizma i podržao dalju izgradnju infrastrukture, odnosno putne i železničke mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: