Petak, 25.06.2010.

22:00

Grčka prodaje ostrva?

Grčke vlasti, u potrazi za izvorima prihoda, planiraju da prihvate savet Nemačke i ponude na prodaju ili daju u dugoročni zakup deo od svojih 6.000 ostrva.

Izvor: FoNet

Default images

Vlasti su spremne na takav korak koji bi mogao doprineti smanjenju budžetskog deficita.

Nemački političari su sredinom marta predložili Atini originalan način za smanjenje deficita - rasprodaju aktive, uključujući ostrava, kao i državne kompanije i nekretnina.

Tada se Grčka ograničila samo na prodaju deonica niza državnih kompanija, ali je sada, kako piše list, kriza otišla tako daleko da je vlada ipak odlučila da proda ili ponudi u dugoročni zakup deo ostrva, među kojima je 227 nastanjeno.

Prema saznanjima Gardijana, "planirano je, između ostalog, iznošenje na prodaju dela Mikonosa, vrlo popularnog među turistima", čija je trećina u vlasništvu države.

Očekuje se da će investitori na tom ostrvu pomoći razvoj turizma za najelitnije goste.

Potencijalni investitori, većinom iz Rusije i Kine, zainteresovani su i za nekretnine na Rodosu. Nije isključeno da nepokretnosti na tome živopisnom delu
Sredozemnog mora pribavi i ruski oligarh Roman Abramovič, piše list.

Grčka vlada očekuje da će prodaja ili dugoročni zakup doprineti otvaranju novih radnih mesta, podsticanju investicija i ostvarenju prihoda koji podležu porezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: