Pretnje novinarki "Novosti"

Novinarka šabačkog dopisništva Večernjih novosti Aleksandra Delić policiji je prijavila pretnje suvlasnika lista Glas Podrinja, sveštenika Bogdana Simanića.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

18:25

Default images

Prema rečima Delićeve, Simanić je pretio da će joj "slomiti noge" zbog pisanja o proneveri u listu čiji je vlasnik. U tom listu, prema navodima šabačke policije, vlasnici Bogdan Simanić i Slobodan Teodorović proneverili su 4,6 miliona dinara i tako oštetili manjinske akcionare. Delićeva kaže da je o tom slučaju pisala na osnovu policijskog saopštenja.

Simanić i Teodorović kupili su list Glas Podrinja za 59 miliona dinara na aukciji 2007. godine iako se pre toga nisu bavili izdavaštvom već su bili građevinski preduzimači. Teodoroviću je to bila osnovna delatnost, a svešteniku Simaniću dopunski izvor prihoda.

Simanić je u žižu javnosti dospeo je 2008. godine kada je njegova supruga smeštena u "sigurnu kuću" zbog porodičnog nasilja, što je prvi slučaj da je žena jednog sveštenika prijavila zlostavljanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: