Ponedeljak, 07.12.2009.

15:29

Miliband: Podrška Srbiji

Šef diplomatije Velike Britanije Dejvid Miliband pozdravio je napredak koji je Beograd ostvario u saradnji sa Haškim sudom i podržao integraciju Srbije u EU.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

"Podvukao sam da Britanija podržava napredak Srbije ka članstvu u EU uz ispunjavanje neophodnih uslova. Velika Britanija i Srbija dele zajedničku viziju članstva u EU za čitav zapadni Balkan i rade na učvršćenju mira i prosperiteta u čitavom regionu", rekao je Miliband posle susreta sa šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem u Londonu.

Kako je saopštio Forin ofis, Miliband je rekao da je sa Jeremićem razgovarao o nizu pitanja, uključujući evropsku perspektivu Srbije, odnose u regionu i saradnju sa Haškim tribunalom i da je "toplo pozdravio napredak koji su vlasti Srbije ostvarile u toj saradnji".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je Fonetu da Velika Britanija podržava interaciju zapadnog Balkana u EU i da je to veoma važno za Srbiju.

"Ova godina je bila izuzetno dobra godina kada je reč o približavanju Srbije EU, rekao bih možda i najbolja koju smo ikada imali, ali to nije razlog za bilo kakvo samozadovoljstvo i odmaranje na lovorikama", rekao je Jeremić.

Naredne godine ćemo imati pune ruke posla, poručio je Jeremić i naglasio da bi sve što je urađeno ove godine trebalo da bude platforma "sa koje ćemo se još snažnije i aktivnije angažovati na procesu integracije Srbije u EU u godini koja je pred nama".

Jeremić će razgovarati i sa članovima spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta.

Tokom boravka u Londonu, Jeremić će održati predavanje na prestižnom fakultetu London skul of ikonomiks (London School of economics).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: