Petak, 04.12.2009.

23:49

U napadu ubijena dva mirovnjaka

Dva mirovnjaka UNAMID-a iz Ruande ubijena su, a tri su teško ranjena kada je vod mirovnih snaga upao u zasedu u gradu Saraf Omra, na severu Darfura.

Izvor: Tanjug

Default images

Vod od 20 ruandskih mirovnjaka obezbeđivao je cisternu do mesta za distribuciju vode. Zahvaljujući reakciji mirovnjaka izbegnute su veliki civilne žrtve, izjavio je načelnik za veze UNAMID-a Kemal Saiki. Neki napadači su nosili uniforme, a neki civilna odela. Prema Saikiju, bar jedan od njih je ranjen u napadu.

On je dodao, povodom neuobičajenog napada u blizini pijace, da je moguće da su napadači hteli da otmu cisternu, preneo je Rojters

UNAMID je zajednička mirovna misija UN i Organizacije afričkog jedinstva. Broj mirovnjaka kojim raspolaže je nedovoljan, a i oprema je neodgovarajuća za efikasnu kontrolu velike teritorije Darfura, gde sukobi traju već šest godina.

Nakon današnjeg napada ukupan broj mirovnjaka ubijenih u Darfuru u poslednje dve godine popeo se na 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: