Subota, 06.01.2024.

08:07

Vučić čestitao Božić: "Da čuvamo naše vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Izvor: Tanjug

Vučić čestitao Božić:
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIÆ/ bs

On je poželeo da taj veliki praznik proslave u miru, radosti i blagostanju.

U čestitki se kaže:

"Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve srdačno čestitam Badnji dan i Božić, uz iskrenu želju da veliki praznik proslavite u miru, radosti i blagostanju.

Proslavljanje Božića u našem narodu ima dubok duhovni i istorijski koren koji je ponosno negovan i prenošen s generacije na generaciju. Čvrstu nadu i nadahnuće uliva saznanje da u našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, uz puno razumevanja i poštovanja, saborno čuvamo trajne hrišćanske vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale.

Srpska pravoslavna crkva ima nemerljivu i jedinstvenu ulogu u očuvanju našeg bogatog duhovnog i kulturnoistorijskog nasleđa. Ona je primer posvećenosti u služenju narodu, u brizi o njegovom obrazovanju, duhovnom i moralnom napretku.

Duhovna snaga našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve, posebno je izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji, na kojem čuvamo srpski narod i našu državu Srbiju u celini, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u naše svetinje, jer nam je sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase.

Izražavam Vam, Vaša Svetosti, duboku zahvalnost za neumorni trud i ogroman doprinosu razvoju konstruktivnog dijaloga između Srpske pravoslavne crkve i naših državnih institucija, uz uverenje da je on na dobro svim našim građanima.

Iskreno Vam želim uspeh u odgovornoj patrijaraškoj službi, uz radosni pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: