Utorak, 14.06.2022.

17:25

Smrt ili zatvor? Putin strogo kažnjava izdajnike

Državna duma Rusije usvojila je danas predlog zakona prema kojem se prebeg njenih državljana na neprijateljsku stranu smatra veleizdajom.

Izvor: Tanjug

Smrt ili zatvor? Putin strogo kažnjava izdajnike
EPA-EFE/MARKIIAN LYSEIKO

Taj zakon podrazumeva da se članu 275 ruskog Krivičnog zakonika o veleizdaji doda još jedan prekršaj - "prebeg na neprijateljsku stranu tokom oružanog sukoba, vojnih aktivnosti ili drugih aktivnosti koje uključuju naoružanje i vojnu opremu, u kojima učestvuje Rusija", prenosi Tas.

Zakon predviđa da optuženi po toj tački, pored ostalog, mogu dobiti kaznu od 12 do 20 godina zatvora, kao i novčanu do 500.000 rubalja (8.600 dolara). Pored toga, ruskim državljanima preti kazna zatvora od 12 godina i 20 godina za učešće u vojnim aktivnostima u drugim zemljama protiv interesa Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: