Ponedeljak, 13.12.2021.

20:00

"Osvanuo" snimak pretnji doktorki: "Sotono, neka ti cela Hrvatska vidi facu" VIDEO

Pojedinci su na protestu u Bjelovaru vređali i pretili jednoj doktorki, a povodom toga oglasila se i Hrvatska lekarska komora (HLK).

Izvor: Jutarnji list

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ona je izvestila je u ponedeljak da je prošle nedelje zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju o postupanju protiv njih.

HLK u saopštenju navodi da je ispred zgrade Zavoda za javno zdralje u Bjelovaru 9. decembra održan antivakserski protest na kojem je snimljen i video, objavljen na Fejsbuku. Iz videa se vidi kako deo demonstranata vređa doktorku zaposlenu u lokalnoj podružnici HZJZ-a, te kako joj prete, unose joj se u lice i pozivaju na nasilje.

"S obzirom na to da ovo nije prvi takav slučaj i da je sličnih verbalnih napada i pretnji lekarima bilo i ranije, HLK je zatražio od MUP-a informaciju o tome kako su kvalifikovali protivzakonito ponašanje protestanata te hoće li po završetku kriminalističkog istraživanja podneti kaznenu prijavu", stoji u saopštenju. HLK takođe upozorava da su se u više hrvatskih gradova, u blizini zdravstvenih ustanova, pojavili plakati s pretnjama lekarima i medicinskim sestrama da će im biti suđeno i da će "odgovarati" zbog cepljenja protiv kovida 19.

"Komora ove plakate smatra nedopustivim, očitim činom pritiska, uznemiravanja i podsticanja na nasilje i mržnju prema zdravstvenim radnicima te poziva policiju i državno tužilaštvo da procene postoji li u njima elemenata kaznenih dela, kako bi se izbegli dalja radikalizacija i moguće nasilje protiv zdravstvenih radnika", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: