Utorak, 25.05.2021.

20:04

Teksas će odobriti posedovanje oružja bez dozvole

Teksas se sprema da ukloni poslednju prepreku za nošenje oružja bez dozvole.

Izvor: Tanjug

Teksas će odobriti posedovanje oružja bez dozvole
Foto: Depositphotos, Nomadsoul1

I to nakon što su poslanici ove američke savezne države dozvolili građanima da poseduju pištolje bez dozvole, kao i bez policijske provere i obaveznog treninga koji je ranije bio neophodan za dobijanje licence.

Parlament, mahom ispunjen republikancima, odobio je zakon u ponedeljak i prosledio ga guverneru države Teksas Gregu Abotu, koji je rekao da će ga potpisati, uprkos primedbama raznih udruženja predstavnika zakona koji smatraju da će ovakva odluka ugroziti javnu bezbednost i policiju, preneo je "Los Anđeles tajms."

Grupe za kontrolu oružja se takođe protive takvim merama, te podsećaju na istoriju masovnih pucnjava, uključujući i onu u supermarketu "Volmart" u El Pasu, zatim u crkvi u Saderland Springsu i u srednjoj školi pored Hjustona.

Teksas već ima jedan od najblažih zakona o nošenju oružja u SAD, a dozvolu za nošenje pištolja ima 1,6 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: