Petak, 21.10.2005.

11:57

Labus u Vukovaru

Vicepremijer Srbije Miroljub Labus posetio je grad koji je najviše stradao u ratovima na prostoru SFRJ.

Izvor: FoNet

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus u Vukovaru je s predstavnicima Vlada Hrvatske i Holandije potpisao Deklaraciju o ponovnom uspostavljanju feribot linije Vajska-Vukovar.

Miroljub Labus je u Vukovaru izjavio da mu je žao zbog velike tragedije koja je zadesila taj grad i njegove stanovnike u prošlom ratu i da želi da veruje da će svi počinioci zločina biti kažnjeni. "Ovo je veoma snažan momenat i za Srbiju i za Hrvatsku i konkretno znači korist koju će imati građani sa obe strane Dunava. Feribot je simbol novog partnerstva, jačanja veza dve zemlje i poboljšanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Labus.

Vlada Kraljevine Holandije je donator feribota, koji će omogućiti povezivanje pograničnih opština u Bačkoj sa srpske i pograničnih opština u Slavoniji sa hrvatske strane. Vrednost donacije je oko milion evra. Deklaraciju su potpisali Labus, ministar Hrvatske za evropske integracije Kolinda Grabar Kitanović i ministarka Holandije za razvojnu saradnju Agnes van Arden.

Labus s predstavnicima Srba

Labus je predstavnicima Srba u Hrvatskoj rekao da ne misli da su njihovi problemi nerešivi i da tešnja saradnja Srbije i Hrvatske može da doprinese njihovom bržem rešavanju. "Pažljivo sam saslušao sagovornike i preneću njihove poruke sagovornicima u Vladi Srbije i Vladi Hrvatske", rekao je Labus.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović ocenio je da poseta Labusa doprinosi popravljanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske, a da je potpisivanje Deklaracije o otvaranju feribot-linije dobar znak za obe zemlje. On je dodao da su predstavnici Srba s Labusom razgovarali o problemima koje imaju na tom području, a posebno o stanarskim pravima. Stanimirović je uveren da će predstojeća poseta premijera Srbije Vojislava Koštunice Zagrebu doprineti bržem rešavanju problema i boljoj saradnji dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: