Četvrtak, 20.10.2005.

08:49

Komisija: Nema propusta u Institutu

Komisija zaključila da u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici nema propusta.

Izvor: B92

Default images

U Institutu nema propusta i rad se odvija na najvišem nivou, zaključila je Komisija za vanredni nadzor stručnog rada. U dopisu Ministarstvu zdravlja se navodi da je četvoročlana lekarska komisija vanredan nadzor izvršila 12. oktobra i da je pozitivnu ocenu donela jednoglasno.

"Zaključeno je da Institut ispunjava sve uslove za obavljanje svoje delatnosti, da se rad odvija na najvišem nivou, a nisu utvrđeni propusti u stručnom radu", piše u izveštaju komisije. Ocenjeno je da Institut raspolaže dovoljnim brojem medicinskog osoblja i da se oprema koristi maksimalno.

Milosavljević: Cenim, ali...

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević potvrdio je da je dobio izveštaj i da je u njemu konstatovano da je rad u Institutu dobro organizovan. "Prema informacijama koje ja imam, i budžetska inspekcija je dobila nalog da ispita finansijsko poslovanje Instituta, i taj posao je u toku. Kad je reč o mom stavu i stavu Ministarstva zdravlja u odnosu na penzionisanje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, on je nepromenjen. S jedne strane, veoma uvažavam i cenim sve ono što je načelnik Instituta Ninoslav Radovanović činio i čini za građane Srbije u kardiologiji, ali smatram i da oni koji ispunjavaju zakonom predviđene uslove za penziju treba i da odu u penziju, ko god to bio. Osnivač Instituta u Sremskoj Kamenici je Izvršno veće Vojvodine i ono je nadležno za razmatranje tih pitanja", kaže Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: