Utorak, 20.10.2020.

22:05

Putin i Makron o ratu i terorizmu

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su danas telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta.

Izvor: Tanjug

Putin i Makron o ratu i terorizmu
Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Kako navodi Jelisejska palata, lideri dve zemelje koje, zajedno sa SAD, kopredsedavaju Minskoj grupi OEBS-a zaduženoj za posredovanje između Jermenije i Azerbejdžana, saglasili su se da bi dve zemlje južnog Kavkaza trebalo da ponovo pokrenu "suštinske pregovore", prenosi Rojters.

Putin je, kako se dodaje u saopštenju Kremlja koje prenosi TAS, obavestio Makrona o koracima koji se preduzimaju kako bi se sprečila dalja eskalacija neprijateljstava i nastavili pregovori radi rešavanja problema u vezi s Nagorno-Karabahom političkim i diplomatskim sredstvima.

"Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre iz 10. i 17. oktobra", navodi Kremlj.

TAS dodaje i da su se predsednici dogovorili da nastave kontakte na različitim nivoima.

Makron je zatražio od Putina i da pojača francusko-rusku saradnju u borbi protiv terorizma i tajne imigracije, ističe se u saopštenju francuske strane.

Kremlj navodi da su Putin i Makron ponovo istakli posvećenost zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma, kao i da je predsednik Rusije uputio saučešće zbog terorističkog napada u predgrađu Pariza, u kojem je ubijen jedan nastavnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: