Četvrtak, 30.07.2020.

17:42

"Previše smo uprljali obraze pa nam je maska jedino rešenje"

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović čestitao je vernicima islamske veroispovesti Kurban-bajram.

Izvor: B92

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Nasufović je u poruci povodom praznika poručio da je teško reći ko je kriv za pojavu zarazne bolesti, ali da je siguran da smo svi manje ili više odgovorni.

U poslanici podseća da vernici dočekuju Kurban-bajram u jeku epidemije i kada su na snazi posebne mere, ne samo u Srbiji, već i u celom svetu.

Smatra da od odgovornosti niko nije oslobođen, jer nismo dovoljno "promicali dobro", a odvraćali od zla i javnog nemorala.

"Teško je i skoro nemoguće reći ko je kriv, a ko nije, ali sam zato siguran da smo svi manje ili više odgovorni", kaže Nusufović.

"Čini mi se, a neka mi niko ne zamjeri, da smo kao ljudi i previše obraze uprljali, te nam je maska na licu jedino rješenje za sada. Zato, ovog Bajrama učinimo napor i uložimo svu snagu i znanje da očistimo i sačuvamo svoj i tuđ obraz, jer bez obraza prestajemo biti ljudi", poručio je Nasufović.

Istorija, kako ističe, ne pamti prosečnost, ali će pamtiti najbolje i najgore među nama.

"Upravo je takva priroda stanja u kojem se nalazimo, pa nam kao pojedincima i kao društvu daje šansu da se izrazimo riječju i djelom kao najbolji ili kao najgori. Sredine nema", smatra Nusufović.

Kurban-bajram počinje sutra 31. jula i trajaće četiri dana, a čestita se tradicionalnim pozdravom: "Bajram šerif mubarek olsun".

Povodom predstojećeg praznika, čestitke su uputili i republički i pokrajinski zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: