Petak, 17.04.2020.

08:07

Nova statistika iz Vuhana: Još 1.290 žrtava koronavirusa

Zvaničnici Vuhana, grada u kojem je izbila pandemija koronavirusa, korigovali su broj onih koji su preminuli od virusa kovid-19 i dodali još 1.290 žrtava.

Izvor: Tanjug

Nova statistika iz Vuhana: Još 1.290 žrtava koronavirusa
EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Ukupan broj preminulih je 3.869, saopštile su gradske vlasti, navodi CNN. Vuhan je takođe revidirao i broj obolelih, pa su, uz pridodatih 325 slučajeva, do sada ukupno zaražena 50.333 čoveka.

Zvaničnici su naglasili da su ove izmene uneli kako bi pokazali "odgovornost prema istoriji, ljudima i žrtvama", kao i da bi obezbedili "otvorenost, transparentnost i tačnost podataka".

Ovi novi podaci rezultat su opsežnog rada koji uključuje brojne vladine agencije i institucije.

Kao razloge zbog kojih su revidirali podatke navode da je tokom početne faze jedan broj pacijenata preminuo kod kuće zbog nedostatka medicinske terapije, dok su u vreme vrhunca pandemije zdravstveni radnici bili preopterećeni dnevnim obavezama i fokusirani na lečenje, zbog čega su kasnili sa izveštajima, a često i prevideli ili pogrešno zapisali podatke.

Između ostalog, naglo je porastao i broj medicinskih ustanova koje su vođene na različitim nivoima i podaci su kasnili ili nisu usaglašavani.

Kao jedan od razloga navode i to da su nepotpuni izveštaji o smrtnim slučajevima naknadno ispravljani, a ponekada su i ponavljani.

Kako piše CNN, Kina se ove sedmice našla pod većim pritiskom SAD kako bi transparentnije izveštavala o pandemiji koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: