Ponedeljak, 23.03.2020.

23:02

Francuska pooštrava mere

Francuski pemijer Eduar Filip izjavio je da bi mere za protiv širenja koronavirusa mogle da budu na snazi još nekoliko nedelja i saopštio da ih vlada pojačava.

Izvor: Tanjug

Francuska pooštrava mere
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

On je rekao da će građani od utorka moći da vežbaju napolju samo jednom dnevno u krugu od jednog kilometra od mesta boravka, a da će sahranama moći da prisustvuje najviše 20 ljudi.

Dodao je da će pijace na otvorenom biti zatvorene, prenosi Rojters.

Nije isklučio mogućnost uvođenja policijskog časa u pojedinim područjima, ali je dodao da je to u rukama lokalnih vlasti.

"Mnogi građani žele da se život vrati u normalu, ali to se neće uskoro dogoditi", upozorio je Filip.

Nedelju dana nakon što je predsednik Emanuel Makron uveo do sada neviđene restrikcije, broj preminulih od koronavirusa premašio je 860, a broj obolelih kojima je potrebna medicinska nega porastao je za 20 odsto, na više od 2.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: