Petak, 20.03.2020.

11:27

"Procene su da će više od 25 miliona biti zaraženo"

Kalifornija, najmnogoljudnija savezna država u SAD, naredila je da skoro 40 miliona ljudi ostane u svojim kućama kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Izvor: B92

Getty Images/Justin Sullivan

Naredba guvernera Kalifornije Gevina Njusoma predstavlja prvu obavezujuću restrikciju širom jedne savezne države kako bi se sprečila epidemija.

Naredba, koja ostaje na snazi do daljeg, dolazi dan nakon Njusomove prognoze da bi više od polovine stanovnika Kalifornije moglo da se zarazi.

"Procene su da će oko 56 odsto naše populacije, 25 i po miliona ljudi, bitti zaraženo tokom nardnih osam nedelja", navodi se u guvernerovom pismu upućenom Trampu u kojem od njega traži medicinsku pomoć, prenosi CNN.

Do sada je u Kaliforniji 19 osoba preminulo, dok je više od 900 zaraženo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: