Petak, 20.12.2019.

11:04

"Terorizam i povratnici sa stranih ratišta su pretnja po RS"

Šef diplomatije RS Dragan Lukač ocenio je da je najveća bezbednosna pretnja u ovom trenutku pretnja od terorizma i povratnika sa stranih ratišta.

Izvor: Beta

Ilustracija: Deposiphotos/zabelin

Lukač je dodao da to predstavlja izazov ne samo za RS već i za Evropu.

"Teško je poverovati da se oni, koji su na strana ratišta otišli iz radikalnih verskih uverenja, vraćaju u BiH sa željom za mirom i suživotom. Zato je veoma bitna borba protiv terorizma i saradnja agencija za sprovođenje zakona, ne samo u BiH, već i na međunarodnom nivou", rekao je Lukač.

Govoreći o migrantskoj krizi on je ponovio da BiH nije spremna za bilo kakvo zadržavanje migranata i da jedino što u tom slučaju može da se uradi jeste da se migranti proprate kroz njenu teritoriju.

"Svedoci smo da su u reševanju problema migranata i posledica migrantske krize potpuno zakazale institucije BiH u čijoj su oni nadležnosti. Građani RS, ali i Federacije BiH već trpe posledice migrantske krize i vidimo svakog dana da prihvatne centre niko ne želi u blizini svojih naselja", rekao je Lukač.

Kako je rekao, ono što njega kao ministra brine jesu slučajevi "skrivenih identiteta" zbog čega je neophodan ozbiljan pristup svih institucija u rešavanju migrantske krize u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: