Četvrtak, 14.11.2019.

10:45

Ekvador istražuje kubanske doktore

Ekvadorske vlasti objavile su da istražuju dolazak velikog broja Kubanaca koji imaju posebne pasoše, a u oči oktobarskih protesta.

Izvor: Tanjug

Ekvador istražuje kubanske doktore
Depositphotos/ Kagenmi

Taj broj se ispituje u okviru istrage o mogućoj umešanosti stranih elemenata u demonstracijama.

Ministarka unutrašnjih poslova Mafrija Paulo Romo izjavila je da je nekoliko meseci pre protesta 250 Kubanaca sa posebnim pasošima doputovalo u Ekvador.

Ti pasoši, kako je navela, izdaju se osobama s posebnom misijom, poput saradnje u oblasti medicine.

"To smo primetili i tražili smo detaljne informacije od kubanske ambasade", rekla je Romo na konferenciji za novinare.

Ona nije rekla da su Kubanci umešani u proteste ili da su učestvovali u njihovoj pripremi, ali je istakla da su doktori sa Kube koji su dolazili u Ekvador u okviru medicinske saradnje imali pasoše zvaničnika, kao i da je taj program sada potpuno zaustavljen.

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno optužio je lidere levičarskih stranaka, uključujući i vladu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, da su poslali agitatore da potpale nasilne proteste u kojima su učesnici tražili njegovu smenu. Maduro i drugi lideri odbacili su tu tezu kao "neosnovanu teoriju zavere".

Ambasada Kube nije komentarisala navode Ekvadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: