Ponedeljak, 21.10.2019.

14:52

Vučić zahvalio Tabaneu za podršku oko KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je premijera Lesota Tomasa Tabanea.

Izvor: Tanjug

Vučić zahvalio Tabaneu za podršku oko KiM
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Vučić je Tabaneu zahvalio na podršci njegove zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, pokazanu odlukom da prošle godine povuče priznanje tzv. Kosova.

Vučić je dodao da se nada da će ta podrška i dalje biti izražena u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je politički dijalog Srbije i Lesota intenziviran, kako to i priliči dvema prijateljskim zemljama.

Premijer Tabane je rekao da je podrška Lesota Srbiji bezuslovna, opredeljena poštovanjem odluka UN.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija, prema Lesotu i drugim afričkim zemljama, baštini nekadašnju jugoslovensku politiku prijateljstva.

On je, s tim u vezi, podsetio na to da je 25. maj proglašen za Dan prijateljstva sa narodima Afrike, kako bi Srbija i na taj način pokazala spremnost da jača političke, ekonomske, kulturne i druge veze sa afričkim zemljama.

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće oblasti saradnje Srbije i Lesota u skladu sa prioritetima obeju zemalja, te je ustanovljeno da najveće mogućnosti postoje u poljoprivredi, rudarstvu i turizmu, kao i u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Takođe su razmotrene mogućnosti za pružanje medicinske i humanitarne pomoći ranjivim grupama stanovnika Lesota.

Kada je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, predsednik Vučić je izrazio spremnost da za studente iz Lesota budu obezbeđene stipendije za školovanje u našoj zemlji u okviru programa "Srbija i svet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: