Petak, 15.02.2019.

16:14

Vučić i Mogerinijeva o dijalogu i evrointegraciji Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić porazgovarao je u Mihnenu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, tokom učešća na forumu o bezbednosti.

Izvor: Tanjug

Vučić i Mogerinijeva o dijalogu i evrointegraciji Srbije
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

"Sa Federikom Mogerini, tokom Minhenske konferencije o bezbednosti - o budućnosti dijaloga i evropskim integracijama Srbije", napisao je predsednik na nalogu "Budućnost Srbije" na Instagramu, uz fotografije sa Mogerinijevom

Vučić je ranije danas doputovao u Minhen, na 55. Konferenciju o bezbednosti, prethodno se sastao sa državnim ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, čime je započeo niz bilateralnih susreta, koji ga očekuju tokom učešća na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Vučić još razgovarao i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom. On je, nakratko, razgovarao i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Kako je sam rekao, očekuje da tokom trodnevnog boravka u Minhenu ima susrete sa 15-20 zvaničnika. Predsednik Srbije će tokom konferencije, danas, sutra i u nedelju, imati 15 do 20 bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su predsednici Jermenije i Moldavije, evropski komesar Johanes Han, šefovi ruske i nemačke diplomatije, Sergej Lavrov i Hajko Mas...

Vučić će imati i odvojene susrete sa poslanicima Bundestaga, senatorima i članovima delegacije Kongresa SAD.

Tokom konferencije Vučić će učestvovati na panel diskusiji “Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad".

Vučić je ranije najavio da u Minhenu, gde se okuplja svetska politička elita, ide da se bori za Srbiju.

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je danas i u naredna tri dana okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.

Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije Volfgang Išinger, koji je poručio da je svet suočen sa nizom malih i velikih kriza, ali i sa epohalnim promenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: