Utorak, 24.07.2018.

09:38

Vučić Ciprasu uputio saučešće i ponudio pomoć

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke, Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu.

Izvor: Tanjug

Vučić Ciprasu uputio saučešće i ponudio pomoć
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

On je takođe ponudio pomoć Srbije u savladavanju vatrene stihije.

"Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava vatrene stihije koja besni u okolini Atine. Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih. Dok nas priroda još jednom podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, grčki vatrogasci i spasioci ulažu nadljudske napore suprotstavljajući joj se. Srbija je spremna da Vam, u okviru svojih mogućnosti, pritekne u pomoć. Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama žrtava, a povredjenima želje za brzi oporavak", navodi se u Vučićevoj poruci.

Saučešće i od premijerke Srbije

I predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu, povodom velikog broja stradalih usled požara koji su pogodili tu zemlju u blizini glavnog grada Atine.

"U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće vama i porodicama nastradalih u katastrofalnim požarima", navela je premijerka.

Ona je predsedniku Vlade Grčke poručila da Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Grčke u tim teškim trenucima. "Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, a povredjenima želim brz oporavak. Srbija je uz vas", navodi se u telegramu Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: