Utorak, 27.02.2018.

16:23

Radulović podneo žalbu Ustavnom sudu zbog "lažne liste"

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović podneo je žalbu Ustavnom sudu, saopšteno je danas.

Izvor: Beta

Radulović podneo žalbu Ustavnom sudu zbog

Radulović zahteva da Ustavni sud hitno donese privremenu meru kojom će kako se navodi, sprečiti "lažnu" listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad" da učestvuje na beogradskim izborima, dodaje se.

Po navodima DJB, razlog za upućivanje žalbe je "šteta koja može nastupiti kako za listu 'Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu a da se oni ne vrate', ali i za birače koji će svoj glas dati suprotno svom političkom uverenju i svojoj slobodi misli".

Radulović je podneo i Visokom savetu sudstva zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje sudija Upravnog suda Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković pošto je taj sud 21. februara odbacio žalbu koju je lider DJB podneo protiv Gradske izborne komisije (GIK) zbog proglašenja izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad".

Navodeći da je Upravni sud doneo rešenje kojim tvrdi da je Saša Radulović poslanik, a da nije birač i kandidat, predsednik DJB je u žalbi Ustavnom sudu ocenio da je takvo rešenje "skandalozno" i da su njime prekršena ljudska prava i kandidata ali i svih birača u Beogradu. "Predlažemo da Ustavni sud obustavi izvršenje osporenih akata i to Rešenja Upravnog suda i Rešenja GIK. Ovo može naneti nesagledivu štetu javnom poretku Srbije, pa je stoga neophodno da se odluka donese pre održavanja izbora, tačnije pre 4. marta 2018. godine", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: