Četvrtak, 06.11.2003.

12:20

Nastavak parlamentarne rasprave o Vladi Srbije 18. novembra

Izvor: B92

Default images

Sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o poverenju Vladi Srbije prekinuta je u četvrtak u 18 sati, a biće nastavljena 18. novembra. Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić rekla je da će sednica biti nastavljena tek 18. novembra pošto od 28 stranaka u parlamentu njih 24 ima predsedničke kandidate. Ona je kazala je da je sledeća nedelja poslednja pred predsedničke izbore, 16. novembra.

Posle više od nedelju dana parlamentarne rasprave o radu kabineta Zorana Živkovića, vladajuća koalicija DOS u četvrtak predložila je opoziciji da već u četvrtak bude održano glasanje o poverenju Vladi Srbije. Predlagači rasprave – iz redova radikala i Demokratske stranke Srbije – taj predlog nisu prihvatili, insistirajući na pravu da u parlamentu iznesu sve svoje argumente za izglasavanje nepoverenja izvršnoj vlasti. Kako poslanici opozicije ni sat i po vremena nakon predviđenog roka za početak sednice nisu u dovoljnom broju bili u skupštinskoj sali, poslanici DOS-a odbili su da svojim prisustvom daju kvorum za raspravu o nepoverenju Vladi. U tom stranačkom premeravanju snaga u Skupštini početak sednice kasnio je tri sata, a odgovornost za to nije želela da prihvati ni jedna politička grupacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: