Nedelja, 26.06.2016.

09:17

"Proizvodnja raketnog sistema S-350 Vitez se bliži kraju"

Proizvodnja probnog primerka raketnog sistema S-350 bliži se kraju, a sistem će ući u naoružanje ruske armije u utvrđenom roku, navode ruski zvaničnici.

Izvor: Sputnjik

S-300. Foto: GettyImages

„Bliži se kraju proizvodnja probnog primerka, izvode se preliminarna ispitivanja. Uveren sam da će ovaj sistem vojska dobiti u utvrđenom roku“, rekao je načelnik Odeljenja raketne komande protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Babakov, prenosi "Sputnjik".

Raketni sistem „zemlja-vazduh“ S-350E „Vitez“ predstavlja samohodni uređaj za lansiranje raketa srednjeg dometa koje se koriste u sistemu S-400, kao i raketa malog dometa.

Novi kompleks treba da zameni sistem S-300PS s raketama tipa B55R, čiji je rok upotrebe istekao 2015.

U julu je general-major Sergej Babakov saopštio da će sistem „Vitez“ imati velike manevarske sposobnosti i vitalnost.

Novi sistem, prema njegovim rečima, dobiće raketu koja će moći da leti „više, niže, dalje“ i biće „opremljena glavom za samonavođenje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: