Subota, 03.10.2015.

16:32

Vesić: Delovi beogradskih škola će postati vrtići

Delovi beogradskih škola koji bi mogli da ostanu prazni ili poluprazni biće pretvoreni u vrtiće, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

To će biti učinjeno pošto Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda završi analizu mreže osnovnih i srednjih škola.

Komentarišući nedostatak mesta u vrtićima, Vesić je novinarima rekao da očekuje analizu i da će se na taj način u nekim delovima grada rešiti problem sa nedostatkom mesta u vrtićima.

Prema njegovim rečima, mreža škola napravljena je pre nekoliko decenija, pa su sada neke škole poluprazne dok u drugima ima više đaka, a cilj gradske vlasti je da mreža škola bude optimalna i da škole budu pune.

"Kada analiza bude gotova znaćemo koji će nam objekti ostati prazni ili poluprazni, i onda ćemo, gde je to moguće, delove tih škola da pretvorimo u obdaništa i da na taj način iskoristimo postojeće objekte i ne gradimo nove vrtiće", objasnio je Vesić.

Nakon toga, dodao je Vesić, znaće se i gde još nedostaju mesta u vrtićima i to će Grad rešiti ili izgradnjom novih obdaništa ili praksom koja se sproodi od ove godine, da gard finansira 80 odsto ekonosmke cene boravka dece u privatnim vrtićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: