Sreda, 27.05.2015.

07:13

"Policijska opsada" Tirane zbog Vučića

Premijer Aleksandar Vučić započinje dvodnevnu posetu Tirani gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i razgovarati sa predstavnicima udruženja Srba.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Kako je najavila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, nakon ceremonije svečanog dočeka, premijer Vučić sastaće se sa premijerom Edijem Ramom, predsednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posete premijer Vučić završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posete predviđeno je učešće premijera Vučića na Ekonomskom forumu “Vienna Economic Forum - Tirana Talks 2015", na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Sa premijerom u Tiranu putuje i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučićeva poseta Tirani je već označena kao istorijska zbog činjenice da je to prvi dolazak jednog srpskog premijera u tu zemlju u istoriji.

Tokom zvanične posete premijera Vučića Tirani, prvoj u istoriji, bezbednosne mere biće podignute na najviši stepen, kontrola će biti obavljana sa kopna i iz vazduha, a biće uključeni i pripadnici antiterorističkih jedinica, javili su albanski mediji.

Na terenu će, kako se navodi, biti angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbednosti, kao i pripadnika Državne direkcije za borbu protiv terorizma.

Kontrolu iz vazduha će, kako je najavljeno, obavljati vojni helikopteri.

Predviđen je i specijalni plan obezbeđenja Ambasade Srbije u albanskoj prestonici koja će praktično biti pod "policijskom opsadom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: