Sreda, 05.09.2018.

23:49

Savez za Srbiju priprema dokument o izborima

Predstavnici Saveza za Srbiju su saopštili da se radi na dokumentu koji će biti ponuđen i drugima iz opozicije.

Izvor: Tanjug

Savez za Srbiju priprema dokument o izborima

Dokument će, navode, "predvideti šta bi trebalo uraditi da izbori budu koliko toliko fer".

Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić su na konferenciji za novinare u Čacku najavili da će inače prvi izbori na kojima će Savez, koji je formiran pre tri dana, izaći biti lokalni u Lučanima.

Obradović je izrazio zadovoljstvo Osnivačkom skupštinom SZS, ponovio da Savez donosi "novu političku kulturu koja znači da se na političkoj sceni normalno komunicira iako postoje razlike među političkim akterima i da se više vodi računa o opštem narodnom i državnom dobru nego o stranačkim i ličnim interesima".

Rekao je da su pripreme za izbore u Lučanima u toku, ali i da se "mora postaviti i pitanje izbornih uslova".

Dragan Đilas je rekao da je Savez otvoren za sve opozicione stranke koje ne sarađuju sa SNS ni na jednom nivou i dodao da očekuju da im pristupe udruženja građana i razne strukovne organizacije.

Jeremić je dodao da je i prihvatanje programa Saveza važan uslov da bi neko pristupio "a to donekle divergira kada je reč o Pokretu slobodnih građana", dok je o KiM rekao da je problem što se, kaže, ne zna "šta je razgraničenje i šta je zvanična politika prema KiM".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: