Utorak, 05.01.2021.

20:27

Šef SZO razočaran zbog Kine

Šef SZO Tedros Gebrejesus izjavio je da je razočaran jer kineski zvaničnici nisu završili dozvole za dolazak stručnjaka u Kinu radi ispitivanja porekla virusa.

Izvor: Beta

Šef SZO razočaran zbog Kine
EPA-EFE/ MARTIAL TREZZINI

Gebrejesus, koji retko kritikuje Peking, rekao je da su članovi međunarodnog tima naučnika u poslednja 24 sata počeli da kreću iz svojih zemalja za Kinu na osnovu dogovora Svetske zdravstvene organizacije i kineske vlade, navodi Asošiejted pres.

"Danas smo saznali da kineski zvaničnici još nisu završili neophodne dozvole za dolazak tima u Kinu", kazao je Gebrejesus novinarima u Ženevi.

Naveo je da je "veoma razočaran tom vešću", s obzirom na to da su dva člana tima već krenula na put, dok je ostalima polazak otkazan u poslednjem trenutku.

Gotovo od početka epidemije postoje pozivi da se međunarodnim istražiteljima omogući ulazak u Kinu da utvrde kako je počela zaraza koronavirusom.

Informacija o poreklu novog koronavirusa i o tome kako se prvobitno proširio mogla bi da pomogne zemljama koje se bore protiv bolesti kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: