Petak, 02.03.2018.

08:17

Azerbejdžan: Požar na klinici, izgoreli vezani pacijenti

Najmanje 24 osobe stradale su u požaru koji je rano jutros izbio u klnici za lečenje narkomanije u Bakuu, saopštile su azerbejdžanske vlasti.

Izvor: Beta/AFP

Azerbejdžan: Požar na klinici, izgoreli vezani pacijenti
Ilustracija: Thinkstock

"Požar je izbio oko 6.00 po lokalnom vremenu, 24 osobe su stradale", navele su vlasti i dodale da je izgorela drvena zgrada.

Vatrogasci su uspeli da ugase požar koji je izbio zbog problema sa električnom instalacijom.

Lokalna agencija APA prenela je u prvom izveštaju da je poginulo 30 osoba i da su žrtve pacijenti koji su bili vezani za krevete i u nemogućnosti da pobegnu od vatre.

Azerbejdžan, mala zemlja Kavkaza, poznata je po nekoliko sličnih tragedija požara stambenih zgrada i vozila gradskog saobraćaja.

U toj zemlji je u maju 2015. godine pognulo 15 osoba u požaru višespratnice na periferiji Bakua, dok je 289 ljudi stradalo 1995. u velikom požaru u podzemnoj železnici u glavnom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: