Ponedeljak, 01.05.2017.

14:32

"Vulin dobacuje da su neki članovi Vlade palili Skupštinu"

Aleksandar Vučić kaže da su tužilaštvo i sudstvo nezavisni i da ne može da utiče da se kazne oni koji su 5. oktobra 2000. učestvovali u paljenju Skupštine.

Izvor: B92

screenshot

Mislim, dodao je, da, inače, treba da budemo okrenuti budućnosti, da se što više radi, a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina.

Na pitanje novinara prilikom obilaska "Kolubare" kako komentariše to što OEBS, NATO, SAD I EU traže od Makedonije da hitno kazni sve koji su upali u Sobranje i zašto ne prihvati savet svojih saradnika i ministra Aleksandra Vulina da se kazne svi koji su 5. oktobra palili Skupštinu, Vučić je kazao da se ne meša u rad tužilaštva.

"Evo, ministar Vulin dobacuje da nije moj najbliži saradnik, ali, šalu na stranu, pozvao me Aleksandar (Vulin) i to rekao. Odmah sam video oduševljenje kod dela Srpske napredne stranke (SNS), a kod dela - nisam", rekao je Vučić.

On je u šali rekao da mu je Vulin upravo dobacio i da su i neki članovi aktuelne Vlade učestvovali u tome.

Vučić je naglasio da su sudovi u Srbiji mnogo više nezavisni, "nezavisniji" nego u mnogim zemljama EU "koje nam sole pamet o tome".

On je dodao da je njegovo mišljenje da treba da budemo okrenuti budućnosti, odnosno tome kako da se što više radi i poveća proizvodnja, uglja, struje…a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: