Nedelja, 17.08.2014.

21:20

Berlin:Kako rešiti ukrajinsku krizu

Ministri inostranih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske sastali su se u Berlinu, a glavna tema razgovora usmerena je rešavanju krize u Ukrajini.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Sergej Lavrov, Pavel Klimkin, Frank-Valter Štajnmajer i Loran Fabijus stigli su u vilu Borsig, a program su započeli šetnjom kroz park, nakon čega se očekuje večera i razgovori, prenosi ruska novinska agencija Itar-Tas.

Očekuje se da će šefovi diplomatija Rusije Sergej Lavrov, Ukrajine Pavel Klimkin, Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Francuske Loran Fabijus razgovarati o ruskom humanitarnom konvoju namenjenom stanovništvu na jugoistoku Ukrajine i o načinima da se reši ukrajinska kriza.

Precizna agenda biće jasna kada konsultacije počnu, dodaje ruska agencija.

Domaćin skupa Štajnmajer danas je pre okupljanja kolega iz Ukraine, Rusije i Francuske izjavio da je političko rešenje za ukrajinski konflikt još uvek daleko.

"Ljudi još uvek ginu. Nema prekida vatre. Daleko smo od političkog rešenja", izjavio je Štajnmajer, a prenosi Rojters.

On je izrazio nadu da će večeras "biti savladane i poslednje prepreke" za ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu.

Prethodni sastanak četvorice šefova diplomatija održan je 2. jula u Berlinu. Oni su nakon tadašnjeg susreta izdali zajedničko saopštenje u kojem su potvrdili rešenost da se uspostavi mir i stabilnost u Ukrajini i pozvali na primirje, koje bi nadgledale obe strane u konfliktu.

Vila Borsig je nekada pripadala porodici poznatog nemačkog preduzetnika Ernsta fon Borsiga, a sada je sedište nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: