Ponedeljak, 04.02.2013.

19:46

Kacin: Izbori odlažu datum

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, kaže Jelko Kacin.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ja kao izvestilac ne smem i ne želim da se mešam u unutrašnja politička pitanja", izjavio je večeras izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin Tanjugu i dodao da "ne zna šta politički lideri i stranke u Srbiji planiraju".

On je, međutim, naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije" i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga s Prištinom.

"Izborna kampanja i postzborni pregovori o formiranju vlade bi sigurno usporili i odgodili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora, ali ih ne bi i potpuno onemogućili", rekao je Kacin.

On je izrazio zadovoljstvo što su lideri stranaka koji čine vladajuću koaliciju proteklih dana iskazali jedinstvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Za Evropsku uniju je najvažnije da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, a pitanje eventualnih vanrednih izbora je unutrašnja stvar Srbije, rečeno je Tanjugu u sedištu Evropske komisije u Briselu.

“Nemamo nameru da se mešamo u unutrašnju politiku Srbije”, rekao je za Tanjug funkcioner Evropske komisije, koji je želeo da ostane anoniman, upitan da komentariše mogućnost da se zbog “slučaja Šarić” raspišu vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: