PR: Euforija, pucnji i vatromet

Elektronski mediji na Kosovu su pod naslovima "Nevini" objavili vest da je Hag oslobodio Ramuša Haradinaja. Haradinaj stigao u Prištinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

09:49

Default images

Praćenje izricanja organizovano je na trgovima, na kojima su prethodnih dana postavljeni bilbordi s Haradinajevim likom uz natpis "Svetlog obraza napred".

Kada je sudsko veće saopštilo odluku, počeli su slavlje i vatromet, a bilo je i suza. Čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja. Među okupljenima su bili i najviši zvaničnici Alijanse za budućnost Kosova,

"Prezadovoljni smo presudom. Sada slede svečani doček i uključivanje Haradinaja u politički život Kosova na veoma odgovornom nivou", rekao je Besnik Tahiri, savetnik Haradinaja i član predsedništva Alijanse.
Foto: Tanjug
Kako javlja Tanjug, vatromet uz koji se slavilo na Trgu majke Tereze trajao je duže nego prethodnog dana na proslavi Dana zastave i stote godišnjice države Albanije, koja je održana na istom mestu.

Građani nose majice s Haradinajevim likom i s natpisima "lider koji drži reč" i "čistog obraza".
Foto: Beta, AP
Građani i političari na Kosovu su očekivali da će bivši komandant OVK biti oslobođen optužbi Haškog tribunala, pa se sprema svečani doček, a spominje se i mogućnost da Haradinaj bude novi kosovski premijer.
Foto: Tanjug
U Prištini se ovih dana moglo čuti da će odmah nakon njegovog povratka, Haradinajeva i Tačijeva stranka postići zajednički sporazum o novoj vladajućoj koaliciji, po kojem se predviđa premijersko mesto za Haradinaja.

Optužnica za Haradinaja ticala se zločina koji su počinjeni od 1. marta do 30. septembra 1998. u vreme kad je on bio komandant takozvane operativne zone Dukađin (Metohija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: