SAD: Keljmendi regionalni narkobos

Američka administracija direktno je označila Nasera Keljmendija, sarajevskog biznismena kosovskog porekla, za regionalnog narkobosa, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Nedelja, 03.06.2012.

23:59

Default images

Keljmendi je, kako navodi list, ključni čovek za drogu, duvan, meso...

Nakon što je Keljmendija predsednik SAD Barak Obama označio kao narkobosa u specijalnom izveštaju Bele kuće, američka Savezna centralna banka poslala je preko Interpola zahtev za blokiranje njegove imovine. Zahtev će biti aktivan kada odluku o tome donese komisija Evropske unije.

Keljmendi se ne tako davno nagodio sa crnogorskim tužilaštvom i priznao da je velelepni hotel "Kaza grande" u Ulcinju sagradio nelegalno. Kao vrstu kazne, platio je 10.000 evra donacije jednoj školi i vrtiću.

Pre nekoliko meseci crnogorskoj javnosti se u jednom intervjuu predstavio kao biznismen od petnaeste godine, patriota, koji je lobirao i glasao za nezavisnost Crne Gore i direktno pomagao DPS u tom procesu. Iz te partije je saopšteno da su ponosni što je gospodin Keljmendi podržao taj projekat.

"Novosti" su u martu ove godine pisale o švercerskim rutama pod njegovom kontrolom.

"On je ključni čovek na svih sedam švercerskih puteva koji vode od Crne Gore ka Kosmetu. Toliko je dobro uhodanih švercerskih staza kojima tutnje i šleperi. Aktivni su i konjski karavani, registruju ih strane obaveštajne službe, koje raspolažu vrlo jasnim satelitskim snimcima, dokazima šverca droge, duvana, nafte, smrznutog mesa, a bogami, i oružja - tvrdi upućeni izvor "Novosti".

List navodi i da jedna od najvažnijih švercerskih ruta vodi iz Crne Gore, preko planine Hajle, do sela Boge Hadžovići, koje je "jedva" na teritoriji Kosova, gde je u vikendici Nasera Keljmendija dugo bio švercerski štab.

"Tu je vršena primopredaja narkotika, posebno heroina, odakle su kuriri kretali prema Rožajama, čak i na kros-motociklima, tako da je u policijskim analima zabeleženo i nekoliko potera za maskiranim motociklistima, od kojih su neki, ipak, dopali zatvora", objašnjava izvor "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: