Sreda, 24.07.2002.

10:16

Zaplenjena 2 kamiona oruzja

Izvor: B92

Default images

U Bujanovcu je u sredu saopsteno da je na jugu Srbije otkriven do sada najveci  bunker oruzja i municije, koji je pripadao bivsoj OVPMB, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric. Ogroman bunker sa oruzjem, ciji su ulazi bili zabetonirani, pronadjeni su u kucama Memeta Azemija i Becira Becirija iz sela Dobrosin kod Bujanovca. Po nalogu istraznih organa oni su pritvoreni, a u sredu su podnete i krivicne prijave. Pukovnik MUP Srbije Zarko Bajcetic, u sredu je novinarima u Bujanovcu rekao da su tu akciju besprekorno izvele jedinice za specijalne zadatke "crvene beretke". "Imamo blizu 300 sanduka municije razlicitog kalibra. mine za minobacac od 120 mm i svi znamo koliko je to ubojno sredstvo. Imamo mine za minobacac od 82 mm i taj minobacac smo i pronasli. Nasli smo i mine za minobacac od 60 mm. To sto nismo nasli minobacace od 60 mm i 120 mm znaci da nam predstoji zadatak da te cevi pronadjemo", rekao je Bajcetic. O akciji i njenim rezultatima obavesteni su kancelarije OEBS i posmatracke misije Evropske unije, kao i kancelarija Odbora za ljudska prava u Bujanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: