Utorak, 20.03.2012.

17:28

Pakistan: Ubijena dva policajca

Dva policajca su poginula, a još četiri osobe su ranjene kada je eksplodirala bomba podmetnuta u rikšu, u Pešavaru, na severozapadu zemlje.

Izvor: Tanjug

Default images

Meta eksplozije bilo je vozilo policijske patrole u kvartu Pešavara koji se zove Kohat Roud.

"Najmanje dva policajca su ubijena, a dva su ranjena", kazao je AFP-u lekar Rahim Džan iz državne bolnice "Lejdi Riding". Ranjena su još dva civila i preneta su u bolnicu, rekao je još Džan.

Viši policijski zvaničnik Tahir Ajub potvrdio je napad i bilans mrtvih i ranjenih.

Policija je saopštila da je bomba bila teška 12 kilograma i da je bila postavljena u rikši kao i da je daljinski aktivirana u trenutku prolaska policijske patrole.

Bombaš-samoubica ubio je prošle nedelje u Pešavaru visokog pakistanskog policijskog komandanta koji je imao vodeću ulogu u operacijama protiv talibana na severozapadu zemlje, podseća AFP.

Islamistički ekstremisti ubili su širom zemlje više od 4.900 ljudi od kako su vladini vojnici napali džamiju ekstremista u Islamabadu u julu 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: