Sreda, 10.01.2001.

21:10

KOSTUNICA I DJINDJIC IZRADILI PLATFORMU ZA PREUREDJENJE SRJ

Izvor: B92

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica i kandidat za premijera Srbije Zoran Djindjic izradili su predlog za ustavno preuredjenje SRJ, kojim je predvidjen koncept "funkcionalne federacije" Srbije i Crne Gore, kao "najcelishodniji". U iskljucivoj nadleznosti federacije, prema predlogu Kostunice, bile bi: spoljna politika, narodna odbrana, monetarni sistem, carinski sistem, saobracaj, obligaciono pravo i hartije od vrednosti. Kostunica predlaze da buduca zajednicka drzava Srbije i Crne Gore ima predsednika, koga ce birati skupstina i koji bi trebalo da ima "reprezentativna ovlascenja", dok bi savezna vlada bila organizovana po "kancelarskom modelu".

Ova platforma za redefinisanje odnosa u federaciji bice predmet razgovora sa crnogorskim vlastima tek kada je odobri Predsednistvo Demokratske opozicije Srbije, rekao je u izjavi za B92 jedan od lidera DOS-a Dragoljub Micunovic: "Taj predlog mora da se iznese na predsednistvo DOS-a i kad se to usvoji onda to ide kao platforma DOS-a". Micunovic je takodje rekao da ce sastanak DOS-a biti odrzan u narednih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: